Βιογραφικό

Ονομάζομαι Καρρός Παναγιώτης, γεννήθηκα στις 22 Ιουνίου του 1962 στις Σέρρες .Είμαι γόνος μιας μμικρομεσαίας αστικής οικογένειας η οποία , όπως οι περισσότερες άλλωστε ,την εποχή εκείνη, δυσκολευότανε αρκετά για να τα βγάλει πέρα . Παρόλα αυτά όμως οι γονείς μου υπερβάλλοντας πολλάκις εαυτόν, κατάφεραν να προσφέρουν ανώτερες σπουδές στα δύο τους παιδιά και τους οφείλω γι’ αυτό, βαθειά ευγνωμοσύνη και σεβασμό.
Στις Σέρρες έμεινα μέχρι την αποφοίτηση μου από το λύκειο, ενώ αργότερα και μετά από μία σύντομη προετοιμασία στην γλώσσα, έφυγα για το Βουκουρέστι της Ρουμανίας, από την ιατρική σχολή της οποίας μετά πάροδο έξι ετών, απέκτησα τον Φεβρουάριο του 1988,το δίπλωμα της ιατρικής σχολής με ά-ριστα.
Η επόμενη κιόλας χρονιά με βρίσκει ντυμένο στο χακί, να υπηρετώ στο Νεοχώρι –Ορεστιάδας με τον βαθμό του οπλίτη ιατρού στην 158 Μ.Μ.Π.. Στα πλαίσια του στρατού παράλληλα με τις άλλες μου υποχρεώσεις , κατάφερα να προετοιμαστώ κατάλληλα και μετά από γραπτές και προφορικές εξετάσεις στο διαπανεπιστημιακό κέντρο αναγνώρισης τίτλου σπουδών της αλλοδαπής, να αναγνωρίσω το δίπλωμά μου ως ισότιμο των Ελληνικών.
Αμέσως μόλις ανέκαμψα από την δοκιμασία του στρατού, βρέθηκα χωρίς καλά-καλά να το καταλάβω να υπηρετώ ως αγροτικός γιατρός για πρώτη φορά στο Κέντρο υγείας του Πρίνου της Θάσου, περίοδο από οποία ακόμη και σήμερα διατηρώ τις γλυκύτερες αναμνήσεις.
Από το 1993 έως και το 1996 περνώ σταδιακά από Καβάλα και Σέρρες όπου και περατώνεται και το πρώτο στάδιο της ειδικότητας και δη αυτό της γενικής χειρουργικής.
Ακολουθεί το κυρίως μέρος αυτής , τα πρώτα δύο έτη στην θωρακοχειρουργική στο νοσοκομείο ¨Σωτηρία¨ και τα δύο τελευταία στο ¨Ωνάσειο¨ καρδιοχειρουργικό κέντρο, όπου σταδιακά πέρασα από τα τμήματα ενηλίκων και αυτό της παίδοκαρδιοχειρουργι

κής όπου και ετελείωσα την ειδικότητά μου.
Τον Μάρτιο του 2001 και μετά από μια εξαντλητική περίοδο εξετάσεων, ολοκληρώνω την πολυετή μου προσπάθεια και λαμβάνω επιτέλους τον τίτλο της χειρουργικής θώρακος,
Το αμέσως μεθεπόμενο διάστημα και δη αυτό μεταξύ των ετών 1999 και 2001 με βρίσκει να απασχολούμαι αποκλειστικώς με την καρδιοχειρουργική σε ιδιωτικό κέντρο της πρωτεύουσας(Ευρωκλιν
ική Αθηνών).
Το αμέσως μεθεπόμενο διάστημα ( από το 2001 έως και 2004 δηλ) επανακάμπτω στο Ωνάσειο καρδιοχειρουργικό κέντρο στο τμήμα της παιδοκαρδιοχειρουργι
κής και τμήμα εντατικής θεραπείας παίδων με συγγενείς καρδιοπάθειες. Η περίοδος αυτή ήταν η πιο ενδιαφέρουσα και η πιο γόνιμη της ζωής μου και οφείλω να ομολογήσω πώς έχει αφήσει για πάντα χαραγμένη στην καρδιά μου την σφραγίδα της.
Τον Μάρτιο του 2004 υπακούοντας σε μία εσωτερική παρόρμηση περισσότερο και ενώ είχα μόλις υπογράψει τριετή ανανέωση της εργασιακής μου σύμβασης, εγκαταλείπω την ειδικότητα που τόσο αγαπούσα και αφέθηκα στους ισχυρούς νότιους αλιγείς άνεμους που μ’ έφεραν τελικά εδώ από όπου, κατά μια έννοια, πρό είκοσι περίπου ετη, όλα είχαν ξεκινήσει.
Έκτοτε έως και σήμερα εργάζομαι ανελλιπώς ως επιμελητής στην Κλινική Θώρακος –Καρδιάς- Αγγείων του Δημοκρίτειου πανεπιστημιακού νοσοκομείου Αλεξανδρουπόλεως.
Στο μεσοδιάστημα, όπως όλοι οι συνάδελφοί μου, παρακολουθούσα σεμινάρια και μετεκπαιδευτικά προγράμματα και μαζί με το κλινικό μου έργο, πρόσφερα στο εκπαιδευτικό έργο των κλινικών στις οποίες εργαζόμουν καθώς και στο συγγραφικό , με αριθμό εργασιών και ανακοινώσεων που κατά καιρούς εκδίδονταν σε Ελληνικά και ξένα περιοδικά και συνέδρια.
Από κοινωνικής απόψεως και για λόγους ανεξάρτητους της θελήσεώς μου , παρόλο που πάντοτε είχα την τιμή να συναναστρέφομαι αξιολογότατους ανθρώπους, έχω παραμείνει άγαμος .
Αυτό το αρνητικό σημείο έχει βαρύνει με τον τρόπο του, στην απόφασή μου να ασχοληθώ με τα κοινά και την απόφασή μου να προσφέρω δημιουργικά ,αυτό το κάτι τι παραπάνω από τον «ελεύθερο » χρόνο μου.
Ομιλώ καλώς την Αγγλική, Ρουμανική και ιταλική.